Nieuws

Waddenmozaïek en kinderen

Het onderzoek naar de onderwaternatuur in de Waddenzee trekt ook de belangstelling van kinderen.

Onderzoeker Sterre Witte hield een kinderlezing in de bibliotheek op Texel. Het ging vooral over de mossel- en oesterbanken in de Waddenzee en ook over de andere dieren die in de Waddenzee leven. Er is in de bieb een heuse schelpenbank gebouwd met kleurrijke, vastklittende namaakmosseltjes. Zo hebben de kinderen geleerd dat een schelpenbank pas goed kan groeien als het een ondergrond heeft waar de schelpen zich aan vast kunnen maken. Hiernaast zie je de foto’s.

Op Kidsweek stond een bericht over het verzamelen van dieren in de Waddenbodem. De onlineversie kun je hier lezen.

En het Jeugdjournaal ging mee aan boord van het onderzoeksschip. Bekijk hier de reportage van het Jeugdjournaal.

Deel dit bericht via Twitter!