Nieuws

Symposium Waddentools

Afgelopen jaren is Waddentools van start gegaan met onderzoek naar maatregelen voor herstel van de Waddenzee. Voor het ontwikkelen van de herstelstrategie van een rijke optimaal functionerende Waddenzee sloegen de drie deelprojecten Waddentools Wij & Wadvogels, Waddentools Swimway Waddenzee en Waddentools Waddenmozaiëk tijdens het Waddentools Symposium op 30 juni de handen ineen.

Tijdens het symposium presenteerden onderzoekers van de drie deelprojecten hun eerste resultaten. Centraal stond de vertaalslag van onderzoek naar beheeradvies. Wat betekenen de bevindingen voor beleid en beheer? Hoe brengen wij de nieuwe kennis op de juiste plek en hoe zorgen wij ervoor dat nieuwe bevindingen daadwerkelijk leiden tot nieuwe herstelmaatregelen? Het publiek was gemĂȘleerd en bestond uit wetenschappers, studenten, beleid, beheer en communicatiemedewerkers. Een interessante mix, wat resulteerde in kritische, doch verrassende vragen. Geleid door dagvoorzitter Paul Rutten (Strategisch Adviseur bij Beheerautoriteit Waddenzee) was er gedurende de dag veel ruimte voor dialoog. De eerste bevindingen van Waddenmozaiek zijn gedeeld door Oscar Franken en Sterre Witte.

Meten is weten, maar met onderzoek alleen ben je er niet. Aan de hand van nieuwe kennis moeten ook nieuwe beslissingen genomen durven worden. Iets waarvoor juist de samenwerking tussen wetenschap, beleid en beheer gezocht moet worden. Samenwerking en wisselwerking is het sleutelwoord!

Deel dit bericht via Twitter!